Sådan opbevarer du din motorcykel i self-storage

Sådan opbevarer du din motorcykel i self-storage

En motorcykel er en stor investering, som det er vigtigt at passe godt på. Hvis du tager væk i længere tid eller bare skal have opbevaret din motorcyke henover vinteren kan det være værd at overveje at bruge et depotrum. Men hvad skal du gøre for at sikre at din motorcykel forbliver i tip-top stand, imens den er opbevaret?

En motorcykel er en stor investering, som det er vigtigt at passe godt på. Hvis du tager væk i længere tid eller bare skal have opbevaret din motorcyke henover vinteren kan det være værd at overveje at bruge et depotrum. Men hvad skal du gøre for at sikre at din motorcykel forbliver i tip-top stand, imens den er opbevaret?

Ajourført 24. januar 2024

Vælg det rette depotrum

Et aflangt depotrum på 10 kvadratmeter er som regel stor nok til én motorcykel, dens beskyttelsesovertræk og eventuelt udstyr, såsom hjelme og jakker. Det kan være en god idé at vælge et opvarmet depotrum, da det beskytter din motorcykel og gør forberedningen en del nemmere.

Andre ting at overveje, når du vælger et depotrum til din motorcykel:

  • Er der adgang til at køre helt op til depotrummet?
  • Er bygningen og depotrummet tilstrækkeligt sikret med alarm og videoovervågning?
  • Stoler du på udlejeren af depotrummet?
  • Passer åbningstiderne med dit skema?

Forbered din motorcykel til opbevaring

Inden du stiller din motorcykel i depotrummet skal du huske forberede så den forbliver i god stand, mens den er opbevaret. Begynd med at tjekke ejerens manual for retningslinjer for opbevaring.

Forbered benzintanken

Fyld benzintanken helt op – tom plads i tanken kan føre til kondens og rust. Tilsæt en brændstofstabilisator for at bevare benzinen og kør motorcyklen i cirka 10 minutter for at sikre, at stabilisatorvæsken er fuldt integreret i systemet.

Hvis du opbevarer motorcyklen i mere end tre måneder, skal du tømme tanken helt (og lade den stå åben for at tørre i nogle dage), da selv brændstof med stabilisator kan blive problematisk efter så lang tid. Dræn også benzin fra karburatoren, hvis du har en sådan.

Fyld væsker op

For at forhindre oxidation og skader på motoren er det vigtigt at fylde bremsevæske, koblingsvæske og kølevæske regelmæssigt. Hvis du befinder dig i et koldt klima, skal du også tilføje frostvæske, medmindre dit opbevaringssted er opvarmet.

Forbered komponenter

Nogle dele af din motorcykel skal have lidt ekstra kærlighed;:

– Smør kæden samt gas- og koblingskablerne.

– Skift filteret.

– Fjern, rengør, smør og udskift elektriske komponenter.

Beskyt karosseriet og dæk

Vask motorcyklen grundigt og tør den for at fjerne eventuelle potentielt skadelige rester. Påfør et lag kvalitetsvoks for at beskytte mod fugt. Behandl læder- eller vinylsæder med egnede plejemidler for at forhindre udtørring og revner.

Fyld dækkene op md luft – de vil miste noget af trykket over tid. Nogle anbefaler at overpumpe dækene, men pas på ikke at puste dem så meget op, at de eksploderer.

Beskyt motorcyklens mekanik

Sørg for, at motorcyklen er helt tør og fri for støv for at forhindre rust, skimmel og opbygning i komponenterne. Bloker udstødningsrøret eller dæk det til for at afskrække skadedyr. Kør aldrig motorcyklen med udstødningsrøret blokeret.

Fjern batteriet og tag det eventuelt med hjem for at holde det varmt, da det kan revne i kolde temperaturer. Tilslut det til en oplader for at opretholde opladningen. Hvis du ikke fjerner batteriet, så oplad det helt og kør motorcyklen mindst en gang om måneden for at forhindre afladning.

Beskyt dækkene

Som nævnt skal dækkene være så oppustede som muligt. Selv da er der risiko for “fladslidning” (fladte, svækkede pletter i dækkene fra langvarigt tryk). Undgå fladslidning ved at fjerne dækkene og placere motorcyklen på en lift eller på motorcyklens centerstøtte.

Brug et kvalitetsovertræk

Et højkvalitets overtræk vil beskytte din motorcykel mod affald og fugt. Det vil også forhindre ridser, hvis noget andet i depotrummet tipper over på din motorcykel. Endnu bedre, du kan bruge overtrækket året rundt for at beskytte motorcyklen mod solskader og vejret. Brug aldrig et plastikpresenning, da det kan fange fugt og ridse karosseriet.

Kilder, henvisninger og metode

Alle bidragsydere:

Majken Holm

Kilder: